luni, 28 martie 2011

Dinamo 1998 - prezent




Inspirat dupa articolul din Prosport de saptamana trecuta in care maestrul Dinu, simbolul lui Dinamo si Mircea Lucescu, antrenorul cu cele mai mari rezultate din ultima perioada erau pusi sa alcatuiasca in conceptia lor un Dinamo "ideal" al tuturor timpurilor, m-am hotarat sa ma inscriu si eu pe lista celor doua personalitati si sa scriu echipa de vis a echipei mele de suflet. Tin cu Dinamo din 1989, de atunci practic am inceput sa tin cu acest club minunat, fermecat de echipa aceea, cand antrenor era Mircea Lucescu. Neamintindu-mi prea mult de acei jucatori, deoarece la putin timp dupa toti s-au transferat, am decis sa fac un "all star team" al echipei Dinamo dupa 1998, cand antrenor a venit Dinu, iar Dinamo a inceput din nou sa fie acolo unde ii e locul dupa o perioada de cativa ani de seceta.

Asadar, am ales o formula 4 - 4 - 2, iar jucatorii sunt urmatorii:


1 - PORTAR: Bogdan Lobont - in doua episoade la Dinamo, 2001 - 2002, 2007 - 2010, in opinia mea cel mai bun portar din curtea lui Dinamo din 1998 incoace. Nu putine au fost meciurile care le-a castigat Bogdan pentru noi sarind din bara in bara, scotand mingi foarte periculoase. De asemenea un portar care se afla intr-o continua relatie cu apararea, portar cu un joc foarte bun cu ambele picioare. Iti multumim, Bogdane pentru multe victorii, unele fiind cele mai frumoase, fiind obtinute impotriva marii rivale! Are la Dinamo in palmares 2 titluri de campion in 2002 si 2007. Il consider Dinamovist!


2 - FUNDAS DREAPTA: Cosmin Contra - dupa multe minute de gandire si de ezitare, l-am ales pe Contra. A jucat la noi intre 1996 - 2000, a facut-o cu brio, a facut parte din dream team-ul lui Dinu, a fost un jucator foarte bun si foarte util. Facea foarte bine faza de atac si de asemenea bine faza de aparare. Din 2000 s-a transferat in Europa, unde a avut o cariera stralucita. Dupa el au urmat Bolohan si Stoican, de asemenea jucatori foarte buni pe acest post, eu considerand insa ca nu se ridica la nivelul lui Contra. Nu il consder si dinamovist, dar ii multumesc pentru perioada din tricoul lui Dinamo. A castigat titlul cu Dinamo in 2000.


3 - FUNDAS CENTRAL: Liviu Ciobotariu - Adus de Dinu, de la FC National in 1998, a avut doua perioade in tricoul lui Dinamo 1998 - 2000 si 2004 - 2005, un fundas central foarte bun. Foarte util echipei, cu un joc de cap foarte precis, de asemenea cu un marcaj foarte strans, un titular si al echipei nationale in 1998 la campionatul mondial si in 2000 la cel european. La Dinamo a facut cuplu de fundasi fie cu Batran, fie cu Nastase, el insa fiind cel mai bun din acea perioada. A castigat titlul din 2000, chiar daca s-a transferat in Belgia inainte de a se castiga titlul. Il consider dinamovist si un mare caracter! Multumim Ciobi!


4 - FUNDAS CENTRAL: Radu Stefan - A fost la Dinamo intre 2004 si 2008, a facut parte din echipa minunata antrenata de Rednic, facand cuplu de fundasi centrali cu Moti, fiind superior acestuia. Are un plasament deosebit de bun, precum si un joc foarte precis cu ambele picioare. Are o cariera lunga in fata si ii doresc mult succes! Are un titlu la Dinamo, cel din 2007. Il consider un dinamovist adevarat!


5 - FUNDAS STANGA: Cristi Pulhac - La fel ca in cazul fundasului dreapta, de asemenea dupa minute bune am ales cu greu. A fost la Dinamo intre anii 2002 si 2010, a facut parte din echipa antrenata de Rednic, are un titlu in 2007, jucator bun pe partea stanga, foarte bun in atac si bun in aparare. Dintre Florea, Talvan, Spaima sticlelor de vin si el, l-am ales pe el. In plus este si dinamovist si avand in vedere ca in strainatate nu prea a confirmat il asteptam napoi la Dinamo.


6 - MIJLOCAS DREAPTA: Florentin Petre - Un dinamovist adevarat, un suflet mare, un fotbalist adevarat! Jucator foarte bun si foarte util pe partea dreapta atat in atac, cat si in aparare, jucator de nationala. A jucat la Dinamo intre anii 1994 si 2006 castigand 3 titluri, in 2000, 2002 si 2004. Felicitari Florentine si iti multumim pentru tot!


7 - MIJLOCAS CENTRAL: Catalin Haldan - Dumnezeu sa te ierte, Cataline! Vei fi mereu in sufletele noastre, ale dinamovistilor de pretutindeni! In viziunea noastra unic.


8 - MIJLOCAS CENTRAL: Ionut Lupescu - Creat de Mircea Lucescu, revenit la Dinamo apoi dupa o perioada de succes in campionatul Germaniei, a confirmat si a fost foarte util si echipei lui Dinu. A jucat la Dinamo intre 1986 si 1990 si de asemenea intre 1998 si 2002 intrerupte de doua perioade scurte la Bursaspor si Al Hilal (cateva luni). Mare jucator, foarte bun la creatie, util la recuperari, o minte limpede. Il consider un dinamovist adevarat. A castigat campionatele din 1990 si 2000 de asemenea fiind si un tur de campionat in 2001-2002. Multumim Ionut!


9 - MIJLOCAS STANGA: Vlad Munteanu - De asemenea dupa momente de gandire. Pe postul lui au mai jucat Iftodi, insa pentru foarte scurt timp, iar mai nou Catalin Munteanu de asemenea doi jucatori foarte buni, dinamovisti declarati si jucatori care au castigat campionate la Dinamo, Iftodi in 2000, Catalin in 2007. L-am ales totusi pe Vladut Munteanu pentru ca are doua titluri castigate la Dinamo, in 2002 si 2004 si pentru ca a jucat mai mult timp la noi, fiind intre anii 2000 si 2006. Acum la revenire a ales tot Dinamo. Ii multumesc si ii doresc cat mai multe meciuri bune la noi! De asemenea il consider un dinamovist!


10 - ATACANT - Ionel Danciulescu - A jucat la Dinamo intre anii 1995 - 1997, iar din 2002 pana in prezent joaca tot la noi, cu exceptia unui sezon 2009 - 2010 in care a jucat in Spania B la Hercules. Un atacant deosebit. Un jucator foarte util echipei, cel mai bun marcator din ultimii zeci de ani, pentru Dinamo fiind in primii trei din toate timpurile si de asemenea pentru Divizia A fiind in primii 3. A facut cuplu de atacanti cu Claudiu Niculescu, reusind sa se inteleaga in atac aproape perfect cu acesta, impreuna aducandu-ne multe victorii. La Dinamo are castigate 3 titluri, in 2002, 2004 si 2007. Il consider un dinamovist si un mare caracter. Multumim, Danciu!


11 - ATACANT - Claudiu Niculescu - Cine altul? Daca tot am pomenit putin mai sus de el. Impreuna cu Danciulescu au format asa numitul N & D de temut pentru multe aparari. Pe Niculescu il consider insa mai bun decat pe Danciulescu si de asemenea mai spectaculos. A jucat la Dinamo intre anii 2001 - 2002, 2003 - 2007 si 2009 - 2010 reusind sa castige precum Danciulescu 3 titluri, in 2002, 2004 si 2007. Il consider de asemenea un dinamovist mare si un caracter mare.


Rezerve:

Cristi Munteanu: - bun, campion in 2004

Daniel Iftodi: - foarte bun, campion in 2000

Gabriel Torje: - foarte bun, urmasul lui Florentin, din pacate nu a castigat la Dinamo niciun titlu

Mutu: - Prea putin ai jucat la noi, "hahalero"! Te asteptam inapoi! Campion in 2000, desi ai plecat dupa tur!

Bratu: - Jucator bun, a revenit la Dinamo de doua ori. L-am ales pentru determinarea sa in tricoul ros - alb si de asemenea pentru un gol in poarta stelistilor pe care nu il voi uita vreodata

Marius Niculae: - De asemenea prea repede a plecat, avand totusi titlul din 2000 castigat. La revenirea la noi a jucat destul de bine. Per total fiind sub Danciulescu sau Niculescu.

Catalin Munteanu: - foarte bun, campion in 2007, jucator util echipei. A revenit la Dinamo si ii urez multe meciuri bune!


Articol dedicat lui Razvan Lucescu, un dinamovist de mic, omul care astazi a "scapat" de un articol dedicat valorii lui de selectioner. Am ales totusi sa scriu despre o valoare incontestabila: DINAMO! Va multumesc!

Un comentariu:

ADRIAN SPARTAN spunea...

Echipa pe care o consideri cea mai buna din ultimii 12 ani este o echipa ce cuprinde jucatori foarte valorosi, emblematici. Cred ca ai dreptate sa-i alegi pe aceia. Totusi, eu as fi ales in alt mod fundasii laterali.

Pe dreapta l-as fi ales pe Giani Kirita. La 20 de ani, in '97 Giani a venit la Dinamo. S-a impus destul de greu, Procuroru' fiind cel care i-a dat credit , preferandu-l chiar lui Cosmin Contra. A castigat 2 titluri si 3 cupe cu Dinamo pentru care a jucat 6 sezoane. Dar Giani m-a impresionat nu doar prin calitatile fotbalistice - forta, energie, agresivitate, combativitate, capacitate de efort, personalitate,sut necrutator - ci mai ales prin modul in care trata derby-urile cu Steaua. Era un dinamovist 100%.
Ca fundas stanga eu as fi optat pentru Talvan. Poreclit "Inimioara", pentru modul in care se dedica in teren, Talvan a jucat in mai multe randuri pentru Dinamo. Sibianul a venit la noi prin '93 si dupa cateva sezoane s-a accidentat si a plecat la Rocar. Cornel Dinu l-a readus in 1998 si dupa ce a trebuit sa se bata pentru titularizare cu Florea a parasit din nou pe Dinamo. Intre 2001 si 2003 insa a revenit in forta, fiind titularul postului de fundas dreapta. L-am admirat mereu pentru devotament,sacrificiu si spirit de lupta. Un fundas cu calitati foarte bune, un mare dinamovist.

De asemenea nu il pot uita aici si pe Gica Mihali, campion cu Dinamo in 1992 si 2000. Un fundas complet, exact. Si nu trebuie uitat si Iulian Tames care in perioada 2000-2005 a fost poate cel mai important mijlocas al echipei.

PS. Dudule, dupa meciul de astazi cred ca si razvanel merita un articol.:)